Lövöldözésbe torkolló vita volt tegnap Miskolcon, ahol egy éber polgárőrnek köszönhető, hogy nem lett nagyobb tragédia.

Fegyvert fogott egy polgárőrre, tüzet nyitott a kiérkező járőrökre az a 42 éves férfi, aki egy miskolci lakásban életveszélyesen megsebesítette 37 éves volt élettársát.

 

 

A történtekkel kapcsolatban tájékoztatott minket Losonczi János, a Miskolc Lyukóvölgy – Vasgyár Polgárőr Egyesület szóvivője.
Itt egy képet kellene lenni, amit a Rádió P a polgárőrök rádiója munkatársai úgy gondolták, önnek ezt látnia kellene. Biztos, hogy engedélyezte a képek megjelenését?– Szombati nap kora délután Dukát Norbert, a Miskolc Lyukóvölgy – Vasgyár Polgárőr Egyesület szolgálaton kívüli polgárőre épp hazafelé tartott, mikor két zavartan viselkedő úrra lett figyelmes, kik segítségért kiáltoztak. Azonnal hozzájuk sietett, megkérdezte miben tud segíteni. A férfiak elmondták neki, hogy a közelben lévő társasház második emeletén egy nő véresen fekszik, és segítségért kiáltozik. Norbert azonnal értesítette a rendőrséget, majd felrohant a második emeletre. Azonosította magát, hogy ő polgárőr majd felszólította a lakásban tartózkodó férfit, hogy felemelt kézzel jöjjön ki. A bent tartózkodó férfi erre reagálva fegyverét kitartotta az ajtón, amit a polgárőrre tartott. Norbert hátrálva, ismételten felhívta a rendőrséget, majd tájékoztatta az ügyeletest hogy a bent tartózkodó férfinél fegyver van.  Idő közben kiérkezett a rendőrség is – mondja Losonczi János. – Dukát Norbert értesítette a járőröket, hogy a bent tartózkodó férfinél fegyver van. A járőrök felvették a golyóálló mellényt, majd több alkalommal felszólították a lakásban tartózkodó fegyverest, hogy felemelt kézzel jöjjön ki.

Erre a férfi tüzet nyitott a rendőrökre, kik fedezékbe vonultak majd viszonozták azt. Végül a keletkezett tűzharcban sikerült a gyanúsítottat ártalmatlanná tenni.

 

Mint később kiderült, a férfi volt barátnőjét szerelemféltésből több alkalommal csavarhúzóval megszúrta, és még a járőrök kiérkezése előtt egy nyíllal fejbe is lőtte. A férfit életveszélyes, míg a nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

 

Dukát Norbert polgárőrt az Országos Polgárőr Szövetségnél soron kívüli, rendkívüli jutalomra terjesztik fel.