Miskolc-Lyukóvölgy területén a Városgazda Kft., a Közterület Felügyelet mezőőrei, valamint a helyi polgárőrök a kóbor kutyákat gyűjtötték be, így megmentve őket a biztos fagy- illetve éhhalástól.

Miskolc ezen a területén több mint egy tucat kóbor kutyát sikerült megmenteni a polgárőröknek, a hatóság a befogott jószágokat a városgazdálkodás telephelyére szállította, ahol minden adott, hogy átvészeljék a téli időszakot.

 

Itt egy képet helyezett el a Rádió P hírszerkesztője, amit úgy gondolt, önnek látnia kellene. Biztos, hogy engedélyezte a képek megjelenítését?Losonczi János, a Miskolc-Lyukóvölgy Polgárőrség szóvivője elmondta, nem volt egyszerű dolguk a begyűjtéskor. A kutyák – mintha megérezték volna mi fog történni – csoportokba verődve próbálták egymást védeni. Végül 15 perces fogócskázás után sikerült befogni azokat az ebeket ahova a polgárőrök segítségét kérték. A szóvivő elmondta azt is, volt olyan idősebb lakó, aki kérte, hogy a nemrégiben született kiskutyáit is vigyék el, hiszen ő már nem tud róluk gondoskodni, de az utcára sem akarja őket tenni. A területen több olyan kóbor kutya is megfordul melytől a lakók félnek, hiszen ezek a kutyák nincsenek beoltva.

 

A polgárőrök, mezőőrök, illetve a Városgazda Kft. munkatársai továbbra is folyamatosan járják a területet, és megpróbálják ezeket az állatokat is befogni.

 

 

 

(LoZo)