Miskolcon a tegnapi nagy hó esés miatt nem csak a rendőrségnek, de a polgárőrségnek is meg nőtt az intézkedések száma. A havazás után tűzesethez is menniük kellett, és még nem volt vége a napnak. Egy nehéz nap eseményei polgárőr szemmel.

Váradi Istvánnak illetve Losonczi Jánosnak, a szolgálatban lévő lyukóvölgyi polgárőr járőrpárosnak, először egy közlekedési ráfutásos balesetnél kellett megmutatniuk tudásukat, rátermettségüket, mindezt Miskolc egyik legforgalmasabb  kereszteződésben. Miután meg győződtek arról, hogy személyi sérülés nem történt, és értesítve lett az esetről a Miskolci Rendőrkapitányság ügyelete, a nagy forgalmi dugó elkerülése érdekében jelzőőri, forgalomirányítási feladatokat láttak el. A zuhogó hóban majd 20 percig irányították a forgalmat, a rendőrségnek át tudták adni a helyszínt.

 

Ezen után egy óvodába mentek, ahol felkérésre a fogadóóra biztosításában vettek részt.

A polgárőrök épp a fogadóóra zavartalan lebonyolítását segítették elő mikor a szomszéd utcából hatalmas füstre lettek figyelmesek. Azonnal a helyszínre siettek ahova a Miskolci Tűzoltókkal szinte egy időben érkeztek. A helyszínen megjelent nagy bámészkodó tömeg távol tartására, illetve a tűzoltók biztonságos munkavégzésére tekintettel, a tűzoltás ideje alatt helyszín biztosítási feladatokat láttak el.

Majd, mikor ezzel már végeztek akkor mentek vissza az óvodába, ahol a polgárőrök tűzesetnél való biztosítása ideje alatt egy biztonsági cég járőrei vállalták a fogadóóra rendjének fenntartását.

 

Forrás: Rádió P