Tömegverekedés feloszlatásához hívták segítségül a miskolci polgárőröket tegnap.

Miskolc Lyukóvölgy – Vasgyár Polgárőr Egyesület polgárőrei járőrei éppen a nemrég megvásárolt rendszámfelismerő készülékkel járták az utcákat és „lopott autó felderítői” feladatot láttak el  az Újgyőri Főtér parkolójában tegnap, amikor egy autós állt meg mellettük és kért segítséget.

Az autós szerint egy több fős társaság verekedett össze Miskolcon az Újgyőri Főtér körforgalmánál. A Polgárőrök azonnal a helyszínre indultak és sikerült feltartóztatni az egyik társaságot. A másik társaság a rendőrök kiérkezése előtt a helyszínről elmenekült. Felkutatásukra, illetve az indulatos személyek megfékezésére nagy erőkkel, több mint tíz járőrkocsival vonult ki a rendőrség. Az egyik férfit, akit vascsővel eszméletlenre vertek, illetve annak egy társát a mentők kórházba szállították.

 

Ahogy azt Losonczi Jánostól, a Miskolc Lyukóvölgy – Vasgyár Polgárőr Egyesület szóvivőjétől megtudtuk, a polgárőrök gyors reagálásnak, helyszínre érkezésüknek, felkészültségüknek, illetve szakszerű eljárásuknak köszönhetően sem a verekedők sem a polgárőrök között több személyi sérülés nem történt.

 

Az igazoltatások, illetve rendőrségi intézkedés ideje alatt a polgárőrök helyszínbiztosításban illetve jelzőőri feladatok ellátásában segített a rendőrségnek.

 

Forrás: Rádió P