Országszerte békében és méltósággal ünnepelték meg polgárőr szemszögből a 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc ünnepét. Számtalan településen tartottak kisebb nagyobb koszorúzásokat, megemlékezéseket, ahol több ezer polgárőr teljesített szolgálatot. Így volt ez Miskolcon is, ahogy összefogtak a különböző polgárőr egyesületek és együttes erővel biztosították a méltóságteljes ünneplést.

Összefogtak a miskolci polgárőrök, hogy együtt biztosítsák a nemzeti ünnep rendezvényeit. Losonczi János, a Miskolc Lyukóvölgy – Vasgyár Polgárőr Egyesület szóvivőjétől kaptuk a tájékoztatást, hogy a helyi polgárőrök kiemelt figyelmet fordítottak az emlékművekhez elhelyezett koszorúk őrzésére, a parkolók illetve a közterületek védelmére. A folyamatos posztos polgárőrök mellett a tömegben több polgárőr megelőző járőr – figyelő szolgálatot látott el a zsebtolvajok, és egyéb bűncselekmények megelőzése érdekében.

A rendezvény biztosítása közben a polgárőrök, rendőrök szeme láttára egy ráfutásos baleset történt pont a felvonulás útvonalán, ahol a polgárőrök helyszín-biztosítási feladatot láttak el.

 

A Miskolc Lyukóvölgy – Vasgyár és a Miskolc Győri kapu Polgárőr Egyesület összesen huszonegy fővel, majd’ kétszáz órát dolgozott a rendezvény biztonságos lebonyolításán.