Átfogó ellenőrzési akciót tartottak ma a polgárőrség, a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgármesteri hivatal dolgozóinak bevonásával Miskolcon.

osonczi János, a Miskolc Lyukóvölgy–Vasgyár Polgárőr Egyesület szóvivője a Rádió P kérésére elmondta, az ellenőrzés folyamán kiemelt figyelmet fordítottak az illegálisan épült, illetve életveszélyessé vált lakóépületek ellenőrzésére, a szemetelés- illetve tűzgyújtás szabályainak betartására.

 

Az ellenőrzési akcióval egy időben pénzkifizető postást is kísértek a polgárőrök Miskolc, számozott utcák területén. Ahogyan arról már mi is tudósítottunk, Losonczi János is elmondta, a Miskolcon bevezetett új szabályozás értelmében utcán senki nem vehet át pénzt, a postás azt csak lakcímen adhatja át. Ezzel a szabályozással válik megelőzhetővé a postások ellen elkövetett támadások.

A Lyukóvölgy–Vasgyár polgárőrei és a diósgyőri polgárőrök is több alkalommal figyelmeztették a lakosságot a pénzkifizetés szabályaira, így most semmilyen atrocitás nem történt.