Rablás szemtanúja volt tegnap Miskolcon egy szolgálaton kívüli polgárőr. Azonnal hívta a rendőrséget, miközben követni kezdte a menekülő elkövetőt.  

Miskolcon, az egyik nagyáruház parkolójában vette észre egy éppen arra járó szolgálaton kívüli polgárőr, hogy egy férfi erőszakkal kitépi egy nő kezéből táskáját, majd gyalogosan elmenekül a helyszínről.

 

Dukát Norbert, a Miskolc Lyukóvölgy–Vasgyár Polgárőr Egyesület polgárőre azonnal az elkövető után sietett, miközben értesítette a rendőrséget, illetve a járőrök kiérkezéséig folyamatos kapcsolatban volt az ügyelettel. Az elkövető a rendőrök láttán megpróbált futva elmenekülni, azonban a rendőrök és Dukát gyorsabbnak bizonyultak, hisz pár méteres üldözés után elfogták az illetőt. – Tudtuk meg Losonczi Jánostól, az egyesület szóvivőjétől.

Dukát Norbertnek nem ez volt az első kiemelkedő cselekedete. Mint ismeretes, tavaly október elsején lövöldözésbe torkolló vita tört ki Miskolcon, ahol Dukát Norbert volt az, aki megfelelő eljárással megmentette egy nő életét. Az akkori cselekedetéért dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a Polgárőr Érdemérem Arany Fokozatát adta át hősies viselkedéséért.

 

Forrás: Rádió P