Vagy Miskolcon történik manapság sok esemény, vagy a lyukóvölgyi polgárőrök aktiválták magukat, de most arról kaptunk hírt, hogy egy nagy értékű kábellopást akadályoztak meg.

Péntek este éppen a szokásos járőrszolgálatukat végezték a diósgyőri stadion mögött a Miskolc Lyukóvölgy-Vasgyár Polgárőr Egyesület polgárőrei, amikor négy férfira lettek figyelmesek, akik éppen kábelt rángattak ki a földből. Azonnal odamentek hozzájuk, de az elkövetők a közeli bokros területre beszaladtak. A polgárőrök értesítették a rendőrséget, miközben biztosították a helyszínt, illetve a hátra hagyott mintegy negyven folyóméter kábelt.

A polgárőrök gyors reagálásának, és a rendőrségnek adott pontos személyleírásnak köszönhetően a hatóság hamar elfogta a menekülőket.

 

Mint később kiderült, azzal, hogy a polgárőrök megzavarták a tolvajokat, közel egymillió forintos kártól mentették meg a televízió és internet szolgáltató céget.  A rongálásból adódóan sokáig nem volt a környéken televízió és internet szolgáltatás, a helyreállítás is közel háromszázezer ezer forintba került.

Forrás: Rádió P