Egy ellopott fajtatiszta kutya előkerítésében segítettek a miskolci polgárőrök. Azon kívül, hogy meg lett az eb, még arra is ügyelniük kellett, hogy ne alakuljon ki tömegverekedés.

Egy állampolgár kért segítséget hétfőm a Lyukóvölgyi Polgárőröktől, hogy az éjszaka folyamán ellopták a több mint harmincezer forint értékű fél éves stafford kiskutyáját. A lopásról egyébként megtette a rendőrségi feljelentést is.
A Miskolc Lyukóvölgy-Vasgyár Polgárőr Egyesület tagjai éppen a Vasgyár városrészben járőröztek, amikor felfigyeltek egy fiatalemberre, akinél egy stafford kölyökkutya volt, amelyre ráillett a keresett eb leírása.

A polgárőrökkel egy időben megérkezett a tulajdonos is, aki elmondta, hogy egész nap a kutyáját kereste, és ismerősök szóltak neki, hogy hol találja meg a négylábú társát.

 

“Hangos szóváltás kerekedett a tulaj és az ebet bitorló fiatal között, és csak a polgárőrök szakszerű viselkedésének, valamint jó helyzetfelismerésének köszönhető, hogy a vita nem torkollott verekedésbe.” – tudtuk meg Losonczi Jánostól az egyesület szóvivőjétől.

Közben a polgárőrök értesítették a rendőröket, akik visszaszolgáltatták a tulajdonosnak a kutyát, és mivel a fiatalember, akinél a kutya volt érdekes mesével állt elő, így annak valódiságát a nyomozók vizsgálják.

 

Az esemény után a polgárőrök még jó darabig járőröztek a környéke, hogy a további atrocitásokat megakadályozzák.

 

Forrás : Rádió P