A havazásnak mindenki örül. De a nagy öröm ellenére folyamatosan történnek balesetek a lehullott hó miatt. Nem csak a rendőrség, tűzoltóság, mentőszolgálat de a polgárőrség is fokozott szolgálatokat lát el.

Miskolc Lyukóvölgyi úton egy Seat próbált bekanyarodni az egyik mellékutcába, ahol a vastag hótakaró miatt nem észlelte az út melletti vízelvezető árkot. A jármű hátsó kereke becsúszott az árokba oly mértékben, hogy a kocsi nem bírt saját erejéből kijönni. Egyesületünk járőrei épp az adott területen járőröztek mikor felfigyeltek az elakadt autósra. Azonnal megtették az óvintézkedéseket,hogy véletlenül se történjen további baleset az adott útszakaszon.  Polgárőreink bolyával körbezárták az említett útszakaszt. Idő közben egy házaspár is megállt, így közösen próbáltak megoldást találni az autó kimentésére. A polgárőrség egy vontatókötelet erősített a seatra, majd segíteni akaró házaspár terepjárója kihúzta az árokból a kocsit, miközben a polgárőrök útlezárást hajtottak végre megelőzve,hogy a jármű esetleges visszacsúszás esetén súlyosabb baleset ne  következzen be.

Miután sikerült a járművet kihúzni az árokból, megnyitották polgárőreink az adott útszakaszt. Az elakadt jármű vezetője háláját fejezte ki mind a polgárőrök, mind a házaspár felé.