szamozott_utcak_ellenorzes_130103_ja_3.jpgÖsszehangolt hatósági ellenőrzést tartottak csütörtök kora délután a számozott utcákban a közterület-felügyelők, a polgárőrök, a rendőrök és a szociális osztály, valamint a gyámügy munkatársai.

 

Összehangolt hatósági ellenőrzést tartottak csütörtök kora délután a számozott utcákban a közterület-felügyelők, a polgárőrök, a rendőrök és a szociális osztály, valamint a gyámügy munkatársai.

 

szamozott_utcak_ellenorzes_130103_ja_11.jpg

A teleppel szomszédos áruház parkolójában gyülekeztek az ellenőrzés résztvevői, majd az Ötödik utcában kezdték a feladatukat. Az utca két oldalán haladva sorban csengettek be az épületekbe. Az akciót irányító Takács János, a közterület-felügyeleti és rendészeti osztály osztályvezető-helyettese elmondta, hogy rutinellenőrzést tartanak, amelyben 15 közterület-felügyelő, polgárőrök, rendőrök, a szociális osztály, valamint a gyámügy képviselői vesznek részt. Első sorban a lakcím-bejelentési kötelezettségnek megfelelést, a szemétszállítási szerződés meglétét és az ebrendelet betartását ellenőrzik. Új elemként jelent meg az állattartási törvény. Amennyiben valaki haszonállatot tart az ellenőrzött övezetben, akkor arra is kitérnek, hogy betartják-e a törvényben előírtakat. Igaz, amíg elkísértük őket, az ellenőrzés közben erre egyetlen egy esetben sem volt szükség, ugyanis csak kutyákat láttunk a portákon. Az utcán, az emberektől nem zavartatva több kutya is kóborolt. A hideg ellenére kisebb csoportokban ácsorogtak a lakók. A kíváncsiság kihozta őket a házakból.

szamozott_utcak_ellenorzes_130103_ja_19.jpg

– Örülünk neki, mindenki takarít maga előtt, a házak rendben vannak – mondta Nagy Józsefné az ellenőrzésekkel kapcsolatos érdeklődésünkre. Nincs ellenvetés, pedig volt többször is ellenőrzés, tavasszal, nyáron, ősszel és nem rég is – magyarázta a nő. Ami azt illeti, az említett takarítás ellenére még van mit tenni a környéken bőséggel…

– Jó a rend, más az udvar is – állította Galamb Miklós rokkantnyugdíjas, aki mintegy igazolásként seprővel a kezében állt a kapuban. Az ellenőrzésekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy véleménye szerint vannak, akik megijednek a hatóságokat látva.

szamozott_utcak_ellenorzes_130103_ja_13.jpg

– Nem dolgoznak, nagy a szegénység – mondta az idős ember, aki szerint azért jobban megcsinálják az udvart, a környéket, mint korábban. A beszélgetés közben nosztalgiázva felidézte az évtizedekkel ezelőtti állapotot, amikor még nem ilyen lepusztult állapotban voltak a számozott utcák, mint jelenleg.

A közüzemi szolgáltató cégek nem vettek részt ezen az ellenőrzésen. Mint Takács János elmondta, amennyiben visszaélés gyanúját észlelik, akkor telefonon értesítik a cégeket.

szamozott_utcak_ellenorzes_130103_ja_8.jpg

A Miskolc Lyukóvölgy – Vasgyár Polgárőr Egyesület mellett a Miskolc Diósgyőr Polgárőr Egyesület tagjai is aktívan kivették a részüket az akció biztonságos lebonyolításából.

Forrás: Minap.hu