DSC00043Egy érdekes balesetnél segédkeztek a Miskolc Lyukóvölgy – Vasgyár Polgárőség szolgálatot teljesítő polgárőrei 2013. február 20-án.Losonczi János az egyesület szóvivője mondta el, hogy egy Opel személygépkocsi fordult ki a stadion előtti főútra Miskolcon, amikor annak – minden előjel nélkül – kiszakadt a kereke. A megrémült sofőrnek még sikerült a villamossínről legurulni járművével, de a kocsi kereke olyan szerencsétlenül szakadt ki, hogy saját erejéből már nem tudott továbbhaladni. Sőt, speciális autómentőt kellett hívni hozzá, mivel az első autómentő nem tudta azt elszállítani.

Mivel a kocsi a város egyik legforgalmasabb útján szenvedett balesetet így a polgárőrök jelzőőri feladatokat láttak el, hogy a kialakult nagy dugót feloldják, illetve a további baleset megelőzzék.

Losonczi János elmondta: sajnos még így is akadtak olyan járművezetők kik a jelzéseket, bójákat figyelmen kívül hagyva próbálkoztak hamarabb eljutni úti célúkhoz, de a polgárőrök határozottságának és rutinjának köszönhetően már nem alakult ki dugó, nem történt baleset.

 

Forrás: Rádió P