2013-04-19 22.04.53Miskolc – Ismeretlenek egy hétvégi házat gyújtottak fel Miskolc Lyukóvölgy városrészében péntek este.

A helyszínre az egyesület polgárőrei értek ki először, akik két domboldallal távolabb járőröztek fatolvajokra vadászva. Ekkor észlelték, hogy tőlük nem messze egy ház lángokban áll. Először gyalogosan próbálták a helyszínt megközelíteni, de a természeti adottságok miatt a domboldalt megkerülve autóval sikerült a lángokban álló házhoz eljutniuk. Azonnal értesítették a miskolci tűzoltóság ügyeletét, akik megkérték a polgárőröket, hogy ha tudnak, gépkocsival menjenek eléjük, hiszen a kárhely olyan területen van, ahol még az utcáknak sincs nevük. Az egyik polgárőr a szolgálati autóval a tűzoltók elé ment, míg a két társa biztosította a helyszínt.
A polgárőrök a helyszínen megtudták, hogy csak az idei évben ez már a negyedik olyan gyújtogatás, aminek hétvégi ház esett áldozatul. Az ott élők félnek, mert sosem tudhatják mikor esik az ő házuk a gyújtogatók prédájává.
“A további gyújtogatások megakadályozása érdekében polgárőrségünk kiemelt figyelmet fordít e területre, együttműködve más polgárőr egyesületekkel és a társszervekkel”, tette házzá Losonci János.

 

Forrás: Boon.hu