Miskolc – Húsvétkor se unatkoztak a Lyukóvölgyi Polgárőrök. Árvízi készültség, fa tolvajok tettenérése. Locsolkodni indult egy miskolci fiatalember, de falopás lett a vége.

 

Miskolcon folyamatosan ellenőrzik a polgárőrök a Szinva patak vízállását illetve a védekezésre szolgáló kihelyezett homokzsákok meglétét. 2010 ben hatalmas károkat okozott a Szinva patak, ennek megismétlődésétől félve folyamatosan ellenőrzik a veszélyes szakaszokat, ahol akkoriban főleg pusztított a víz. Pl. a Bölcs utca ahol a lakók köszönetüket fejezték ki a polgárőröknek, hogy ünnepnap is az ő védelmükre kelnek.

 

Az ellenőrzések kiterjedtek a környező erdők területére is, hiszen a fatolvajok nincsenek tekintettel a húsvéti ünnepekre. Az erdőből ki érve 3 fiatalemberre lettek figyelmesek a Lyukóvölgyi Polgárőrök, akik hatalmas faágakat cipeltek a vállukon. A közeledő polgárőr autót észrevéve, megszabadulva zsákmányuktól futva próbáltak elmenekülni a helyszínről.

 

Míg az egyik polgárőr futva az elkövetők után indult, társa kocsival próbált eléjük kerülni.

Az üldözés majd 1,5 km fogócskázást követően ért végett, amikor sikerült elfogni az egyik elkövetőt. A másik két elkövető a helyszínről elmenekült. Az elfogott személyt a polgárőrök kiérkező rendőr járőröknek átadták, akik mintegy 4 autóval érkeztek a polgárőrök segítségére köztük a kutyás járőrök is.

falopás elkövetője, aki egyébként fiatalkorú összefüggéstelenül próbálkozott kimenteni magát. Megjelent édesanyja ki elmondta, hogy fia egy barátjával locsolkodni indult és mélységesen sajnálja fiának tettét, majd megköszönte a polgárőröknek, rendőröknek az intézkedést tájékoztatta portálunkat Losonczi János a Lyukóvölgyi Polgárőrség szóvivője


Forrás: Boon.hu