Fiatal lányt és kutyáját támadott meg Miskolcon egy harci kutya este Diósgyőrben.

Miskolc Diósgyőr városrészében sétáltatta 4 lábú társát egy fiatal lány mikor a szomszéd utcából egy harci kutya kiszökött és neki támadt a lánynak, aki barátnőjével együtt sétáltatta kutyáját. A lány felkapta kistermetű kutyáját az ölébe, de a harci kutya rá is rátámadt. A lány kezéből a kutya kitépte kisebb társát, majd visszarohant helyére ahol a kiskutyát szétmarcangolta. A kutyatulajdonos lány könnyű 8 napon belüli sérüléseket szenvedett a támadáskor, megrémült, sokkot kapott, de annyi jelenléte maradt, hogy segítségért kiáltson. A segélykérésre felfigyelő lakók azonnal értesítették a polgárőrséget, rendőrséget és a mentőszolgálatot. A segélykérésre több polgárőr egyesület polgárőrei is reagáltak. A diósgyőri polgárőrök mellett helyszínre érkeztek a Lyukóvölgy–Vasgyár Polgárőrség tagjai is, akik a helyszíntől majd 15 km-re láttak el szolgálatot. A kiérkező polgárőr egységek után értek ki a mentőszolgálat szakemberei, akik a lányt megvizsgálás után sokkos állapotba-kórházba szállították.

A polgárőrök a helyszínen szerzett információk alapján megtudták, hogy a kutya nem először támadt más állatra vagy emberre. A támadást követően több lakó feljelentést tett a kutyatulajdonos ellen.

 

A polgárőrök azt is megtudták, hogy a megtámadott lány édesanyjától kapta 4 lábú társát, aki sajnos egy éve elhunyt. Így nem csak a kutyatámadást, de egy szoros emlék elvesztését is fel kell dolgoznia.
A Miskolc Diósgyőri Polgárőrök illetve a Lyukóvölgy–Vasgyár Polgárőrei is folyamatosan visszatérnek a környékre figyelve arra, hogy ne történjen hasonló atrocitás a környéken.
– Losonczi János, Miskolc Lyukóvölgy–Vasgyár Polgárőr Egyesület szóvivője –

 

Forrás: Boon.hu