DSC00094

Harmadik alkalommal rendezték meg 2013. augusztus 3-án, Miskolcon a Lecsófesztivált melyhez a Miskolci Polgárőrök segítségét kérték.

Losonczi János a Miskolc Lyukóvölgy – Vasgyár Polgárőr Egyesület szóvivője rádiónknak elmondta a rendezvényre nem kértek fel külön biztonsági szolgálatot így minden védelmi, megelőző tevékenységet a miskolci polgárőrök látták el. A rendezvényt megelőző éjszakán már a polgárőrség őrizte a kitelepített sátrakat, autókat és egyéb eszközöket, szombaton pedig három egyesület összefogásával fokozott, megerősített járőrszolgálatot láttak el. A Lyukóvölgy – vasgyári polgárőrök forgal

omtereléseket, útlezárásokat hajtottak végre a diósgyőri és a győrikapui polgárőrökkel közösen.

 

DSC00101A rendezvényen szerencsére komolyabb atrocitás nem történt, de egy érdekes esetet érdemes megemlíteni. Egy fiatal fiú véletlenül egy gödörbe lépett, megbotlott melytől a bokálya megsérült. A fiú az egyik járőröző polgárőr párostól kért segítséget, akik azonnal értesítették a többi polgárőrt, akik futva érkeztek a sérült fiúhoz. A rendőrség a futó polgárőröket látva azonnal a polgárőrök után indultak, hiszen akkor még nem lehetett tudni milyen eseményhez futnak a polgárőrök., és ők azért futottak a polgárőrök után, hogy segítsenek nekik, ha bajba kerültek. Így aztán a bokáját fájlaló fiú igencsak meglepődött, amikor azt látta, hogy sok polgárőr és rendőr fut hozzá.

Losonczi János megfogalmazta: „Az eset is jól bizonyítja azt az állítást, hogy a polgárőrök és rendőrök fél nézésből is megértik egymást.”

 

A fiatal fiút a polgárőrök a szülőkhöz kísérték, akik hálájukat fejezték ki a polgárőrségnek.