16282_688825114537676_591299659_nAz ország szinte valamennyi részén több ezer polgárőr segítette a temetőkbe látogatókat, hogy ők békességben, nyugalomban, biztonságban, az alkalomhoz illően tudjanak megemlékezni szeretteikről. Így volt ez többek között Miskolcon és Diósgyőrön is.

Több ezer polgárőr segítette a közlekedést a temetők környékén, figyelték a rendet a temetők területén. Mások mellett a Lyukóvölgy – Vasgyár Polgárőr Egyesület polgárőrei is így tettek, akik megerősített szolgálatot láttak el. November elsején a Lyukóvölgyi polgárőrök a közterület-felügyelőkkel és a rendőrséggel közösen biztosították a Vasgyári és Lyukóvölgyi temető előtti parkolót. A temetők területén is folyamatos gyalogos szolgálatot, míg a temető előtt jelzőőri feladatokat láttak el – mondta Losonczi János az egyesület szóvivője. Hozzátette: a jelzőőri feladatokat nehezítette, hogy egy egyébként is forgalmas csomópont mellett van a temető, ráadásul a parkolóból nincs kijelölt gyalogátkelőhely a temető bejáratához, így igen nagy figyelemmel látták el feladatukat.

 

Mint megtudtuk a diósgyőri polgárőrök is fokozott szolgálatot láttak el az elmúlt pár napban. Október 31-én folyamatos éjszakai temető ellenőrzéseket láttak el, majd november elsején a zseb- és táskatolvajok miatt megerősített szolgálatot láttak el a temető területén. A temetőn kívül se volt egyszerű a helyzet a diósgyőrieknek, hiszen az érkező autósok hatalmas dugót okoztak, melyek nem csak az autósokat, de a gyalogosokat is veszélyeztették – mondta Lövei Tamás a Miskolc Diósgyőri Polgárőrség alelnöke.