11020389_903135073064032_1464734127_nFolyamatosan buknak az áramtolvajok Miskolc Lyukóvölgy területén. A Lyukóvölgyi polgárőrök a legnagyobb gazba rejtett kábeleket is felderítik.

Az ellenőrzési akciókon kívül is folyamatosan és szorosan dolgozik együtt a Lyukóvölgyi polgárőrség, rendőrség, és az önkormányzati rendészet. Így történt ez Március 12.én is amikor a Lyukóvölgyi Polgárőrség párosa egy bozótosban álló villanyoszlopon alig észre vehető, jól el dugott oszlopról le lógó vezetékre lett figyelmes. Követték a vezeték útvonalát mely először eltűnt a föld alá, de rövid keresgélést követően ismés elő került mely több felé is elágazott. A polgárőrök azonnal értesítették a társ szerveket, a mezőőröket, rendőrséget. A kiérkező mezőőr páros értesítette az ÉMÁSZ szakembereit. Az elektromos művek kiérkezéséig együtt biztosították a helyszínt megakadályozva, az intézkedés előtti leszerelés megakadályozását. A helyszín biztosítása közben kiderült nem csak az adott cím, de a szomszéd is élt az ingyen áram lehetőségével, aki a szomszédos oszlopról vezette lakásába az áramot.

A polgárőrség, rendőrség, önkormányzati rendészet közösen a megszokott ellenőrzéseken kívül szinte napi szinten találkoznak hasonló esetekkel. Idei évbe több mint 15 esetbe akadtunk jogtalan áramvételezés nyomaira, melyet a társszervekkel közösen meg is szüntettünk. Polgárőreink alkalmazkodnak, azokhoz a cselekhez mellyel a tolvajok próbálkoznak. A mai esemény is jól mutatja próbálkozni lehet, de a bozótba, föld alá rejtett kábelek se jelentenek akadályt polgárőreink számára. Polgárőreinket felkészítettük milyen lehetőségek vannak az illegális áramvételezésre, melyet a több tettenérés bizonyít, hogy sikeres volt.