img_20150826_131325Egy helyi intézményben tartott klubdélutánra hívták meg a Miskolci Rendőrkapitányság CPO (community police officer) rendőreit.

A Miskolci Rendőrkapitányságon egy éve indult el a Közösségi Rendészeti Projekt, amelynek célja a közösségi rendészeti filozófia bevezetése a kapitányságon annak érdekében, hogy szorosabb kapcsolat alakuljon ki a város lakosai és a rendőrök között.

Ennek keretében 2015. augusztus 26-án a Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekjóléti Intézmény Hámori Szolgáltatási Központjába hívták meg a CPO rendőröket. Kotta-Kis Szilvia r. főtörzsőrmester és Almási László r. főtörzszászlós a jelen lévő nyugdíjasoknak közvetlen beszélgetés formájában a zsebtolvajokkal, valamint a besurranásos lopásokkal szembeni védekezés és megelőzés módjairól adott hasznos tanácsokat. Az egyenruhások egyben utaltak az egymásra figyelés fontosságára is. A rendezvényen részt vett Tóth Judit intézményvezető és dr. Kovács László önkormányzati képviselő is.

 

A Közösségi Rendészeti Projektnek célja, hogy a lakosság és a rendőrség közötti bizalom még erősebb legyen és ezáltal tovább növekedjen a miskolciak biztonságérzete.

Forrás: Police.hu