polgaror_nap_160917ml_03Miskolc,  Majális – parkban tartották meg az első Miskolci Járási Polgárőr napot. 

– Ma már nem az a kérdés, hogy, kell-e polgárőrség, hanem az, hogy hogyan tudunk megfelelni azoknak a kihívásoknak, amelyeket velünk szemben a lakosság támaszt – mondta Csóra György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a szombati polgárőr napon a Majális parkban.

polgaror_nap_160917ml_16.jpg

Fotó: Mocsári László

– Ez egy kemény munka, nemcsak azért, mert a munka kemény, hanem azért is, mert ezért a munkáért egy fizetség van, ha valaki azt mondja, hogy köszönöm – mondta köszöntőbeszédében Kiss János, Miskolc alpolgármestere. Nem volt ez egy könnyű életút, amit be kellett futnia a magyar polgárőr-társadalomnak.

polgaror_nap_160917ml_17.jpg

– Mára megváltozott a professzionális rendvédelmi szerveknek a megítélése a polgárőr-társadalommal szemben, elfogadták, befogadták teljesjogú tagként ezt a csapatot. Miskolc városi rendészete is nagyon komolyan számol a miskolci polgárőrséggel és a miskolci polgárőrökkel, nagyon jó a szakmai együttműködés – mondta Kiss János.

polgaror_nap_160917ml_08.jpg

– 25 évesek vagyunk, felnőttek lettünk – mondta Csóra György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. Hozzátette: amikor 1991-ben nagyon sokan elkezdtük a polgárőrséget, nem gondoltunk mi még akkor ilyen szervezettségre, csak valamit tenni akartunk az akkor kialakult helyzetben, hogy a gyerekeink nyugodtan tudjanak menni iskolába, hogy az idős emberek nyugodtan tudják lehajtani a felüket, így kezdtük. Mára eljutottunk oda, hogy 55 ezren vagyunk – mondta Csóra György.

polgaror_nap_160917ml_06.jpg

– Ma már nem az a kérdés, hogy, kell-e polgárőrség, hanem az, hogy hogyan tudunk megfelelni azoknak a kihívásoknak, amelyeket velünk szemben a lakosság támaszt – mondta az ünnepségen Csóra György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

polgaror_nap_160917ml_03.jpg

A szakmai előadások mellett szabadidős programokat is szervezetek a polgárőrök és meghívott vendégeik, így többek között főzőversenyen és kutyás bemutatón is részt vehettek a Majális parkba látogatók.

Forrás: Minap.hu