Kórházi sürgősségi vizsgálatra való eljutáshoz kért segítséget a miskolci polgárőröktől egy idős hölgy.

Egy szívbeteg Miskolc-perecesi idős asszony kereste meg a lyukóvölgyi polgárőröket, hogy akár életmentő fontos vizsgálatra van időpontja, ám a betegszállítók csak időpont után tudták volna a vizsgálatra szállítani. Próbált taxit hívni, de Pereces olyan külső részén lakik, ahova a taxisok vagy nem tudnak feljutni, vagy a környéken élők miatt nem szívesen járnak arra.
Losonczi János, a Miskolc-Lyukóvölgy Polgárőr Egyesület szóvivője elmondta: Egy idős hölgy kereste meg polgárőrségünk elnökét Domokos József Attilát, melyben részletesen leírta panaszát, illetve miben kérné polgárőrség segítségét.

– Jól ismerjük azt a környéket, lehetséges a betegszállító se tudott volna oda felmenni a hölgyért és a taxisok álláspontját is megértjük a környéken élők viselkedése miatt – mondja Losonczi. – Egy szívbeteg, egyedülálló idős hölgyről van szó, akinek más mentsvára nem volt csak a polgárőrségünk. Gondolkodás nélkül felvettük a hölggyel a kapcsolatot és egyeztettünk a szállítás időpontjáról, részleteiről. Másnap a hölgyet a szolgálati autóval a Megyei Kórházba vittük, majd annak végeztével otthonába szállítottuk. A hölgy könnyes szemekkel köszönte meg polgárőreink munkáját, kik mosollyal váltak el tőle ígéretet téve arra, hogy szolgálatuk ellátása során rendszeresen meglátogatják és segítenek majd neki.

 

Forrás: Opsz.hu