10436324_712715685444708_6684857495109120187_nEgy amatőr film a baleset-megelőzés érdekében.

Balesetmegelőzési kisfilmet forgattunk, vízi balesetek megelőzése érdekében. Nyár van, meleg, jó a társaság… a legtöbb vizi baleset megelőzhető lenne. Ezzel a kisfilmmel ezt szeretnénk bemutatni, hogy oda kell figyelni egymásra, és akkor megelőzhetők a vízparti tragédiák.

A film apropója, hogy hirtelen pattant ki a fejünkből, mindenféle tervezés, szervezés nélkül, hogy forgassunk egy filmet, mely felhívja a figyelmet a vízi balesetek elkerülésére.  Semmiféle technikával nem rendelkeztünk, egy darab mobiltelefonnal lett felvéve. A háttérzene a filmbe szándékosan lett bevágva, mivel az elkészítés közben mentek a rendezői instrukciók, így az hallható lettek volna a felvételen. Az amatőr jellege ellenére, nagyon megrázóra sikerült, továbbá nagy sajtónyilvánosságot is kapott, a rendezővel , Kotta Kis Szilvia Eszterrel a Zsaru magazin is interjút készített, illetve a videót több sajtó is lehozta. Iskolákban oktatóanyagnak is felvették, felkészítve az iskolásokat a tóparti veszélyekre.

Több szervezet is összefogott a baleset megelőző videó elkészítésekor, mely megmutatja a szabad vízi fürdőzés, strandolás veszélyeit. Évente több tucat ember fullad tavakba, folyókba. A film épp e balesetek megakadályozására, a veszélyek felhívására készült.