A Miskolc Diósgyőr Polgárőr Egyesület és a Miskolc Lyukóvölgy-Vasgyár Polgárőr Egyesület a kiadott vörös kód riasztás miatt folyamatos ellenőrzéseket tartanak a külterületeken.

A szokatlan februári hidegben is fontos, hogy odafigyeljünk egymásra – vallják a miskolci polgárőrök.

Több esetben is szinte életmentő volt a jelenlétük, a hozzáállásuk és a segítőkészségük. A szolgálatok során segítettek már idős néninek, akit hazakísértek és a családtagoknak átadták, ezzel megmentve őt a kihűléstől. Egy idős bácsi Miskolc külterületén az utolsó helyi-buszjáratot késte le, s ebben a hideg időben fontos volt a polgárőrök határozott fellépése.

Az elmúlt hétvégén a leesett hó miatt, sokan indultak el a kedvenc turisztikai helyekre a téli időt, a téli sportokat kedvelők. A parkolók így hamar megteltek, de köszönhetően a polgárőrök helytállásának, a szűk hegyi utakon a forgalom irányítása után koordinálni tudták az autós forgalmat.

Előfordult, hogy a kisebb, havas – jeges utakon az autók elakadtak, melyek mentésében szintén a polgárőrök segítettek.

“Kérjük Önöket, hogy a hideg időben figyeljenek embertársaikra, hogy a tél ne okozzon tragédiát, az utakon csak óvatosan közlekedjenek, lévén a jegesedés miatt az utak lefagyása mellett az erdei részeken a fák ágai is veszélyforrások lehetnek, ha a jég súlya miatt leszakadnak. – áll a miskolci polgárőrök közleményében.”

Forrás: www.polgarorok.hu