Közös szolgálat

Közös szolgálat csendes, mégis eseményben gazdag szolgálatban.Polgárőrségünk és a Miskolc Diósgyőri Polgárőrség alelnöke reggel 6 órákkor kezdte meg közös szolgálatát miskolc belterületén.

Elhagyatott autó melyben hajléktalanok laknak, majd egy elhagyatott ház ahol tűzet gyújtottak de a füst áramlik át  a boltba az üzlettérbe. És reggel 9 órát sem írtunk. Az autóban senkit nem találtunk az ingatlan fel gyújtója eltűnt helyszínről a tüzet a szomszédok eloltották a rendőr kollégák és a mi ki érkezésünk előtt.

 

Szolgálati idejük alatt hajléktalanokat ellenőriztek amikor egyik helyszínen kiderült egyik személy többszörösen combnyak törést szenvedett nő ki mozgásában korlátozott. Segítség nyújtásra igényt nem tartott így a páros folytatta járőr tevékenységét. Majális parkban egy diák igazolványt adtak át részükre a terület takarítói melyen lakcím, illetve iskola elérhetősége is szerepelt.

 

Felkeresve lakcímét sikerrel nem járva átmentek az iskolába ahol az intézmény vezető részére át akarták nyújtani a diák dokumentumait.Iskolához érve egy tántorgó fiatal férfire lettek figyelmesek aki a járőr kocsi láttán zavartan viselkedett. Gépkocsiból kiszállva ellenőrizték a fiatal férfi állapotát, majd átadták a megfelelő hatóságoknak ügyének további rendezésének céljából.

 

Iskolába betérve az egyházi iskolának igazgatójának részére átadtuk a talált igazolványokat, ki felhívta figyelmünket a már általunk kezelt fiatal emberre ki zavarja az általános iskolásosok nyugalmát. Tájékoztatva intézkedésünkről megköszönést követően járőreink úgymond nyugalmas szolgálatukat be fejezeték.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük