A téli időszámítás beköszöntével hamarabb sötétedik. Tegyünk meg mindent,hogy épségben,balesetmentesen elérjük ulticélunkat.Lakott területen kívül és lakott területek olyan szakaszán ahol nincs kellő közvilágítás mindig használjunk láthatósági mellényt! A mellénynek köszönhetően sokkal hamarabb észre vesz minket az autós így megelőzhetőek a balesetek. Sokan azért nem veszik fel mert cikinek tartják. Inkább legyen ciki de biztonságban, épségben haza jusson! Amennyiben gyalogosan közlekedik az út szakasz másik oldalán a forgalommal szembe közlekedjen. Így a szemből érkező autós a láthatósági mellény miatt hamarabb észre is veszi és ön is látja az ön felé közlekedő gépjárművet.

Kerékpárral közlekedők a láthatósági mellényen kívül szereljék fel biciklijüket első illetve hátsó lámpával, a kerekeket úgynevezett macskaszemmel / fényvisszaverő sárga prizma/ így oldalról is észlelhető a kerékpáros.

Autósok a téli gumi cserélésével egyidejűleg ellenőrizzék az első és hátsó lámpák megfelelő működését.  Szürkületkor, hó esésben fényszóró felkapcsolásával közlekedjenek, a menetfény használata nem nyújt megfelelő védelmet az autós számára hiszen az csak szemből észlelhető, hátulról még az autó nem lesz megvilágítva.

Belvárosban ködlámpát ne használjunk, csak ha már olyan vastag a köd réteg mely ténylegesen indokolt. A többi autóst a felesleges ködlámpa használat nem csak zavarja, de az elvakítástól baleset is elő fordulhat. Ködlámpát csak indokolt esetben és olyan látási körülmények között használjunk ami ténylegesen indokolt!

Ne felejtsék: MINDENKIT HAZA VÁRNAK! LÁTNI ÉS LÁTSZANI MELY ÉLETET MENTHET!