Területünkön a hírhedt Lyukóvölgyben járunk. Van egy család melyet a fél ország ismer. Zsolti családja. Azzal lopták be magunkat a szívűnkbe, hogy a nagymama 3 km t- sétál vízért oda és hármat vissza,hogy az unokájának és párjának legyen mosakodási lehetősége, mosni tudjanak,tudjanak  miből főzni, és a házat védő orbitális kis kedvenceknek inni, adni. Számtalan magyar sajtó fel figyelt a kis Zsoltra és a Nagymamára aki -20 fokba térdig érő hóba ás +30 fokba izzadva le ment a kúthoz  vízért, reggelente le kísérte unokáját, feltette a buszra , majd neki látott a takarításnak, mire Zsolti haza ér tiszta lakásba érkezzen, és főtt étel legyen előtte az asztalnál mikor haza ér. Egyfajta szuper nagyi. Áramuk nem volt, azt aggregátor biztosította mely már erő teljesen haldoklott. Mama és papó nem adták fel. Zsolti gyertyafénynél tanult és nem is rosszul.

Valami csoda által történetük megtalálta az internetet. Az internet által a sajtót majd a sajtó által fel figyelt mindenki a szuper nagyira ki képes akár 2, 3 alkalommal több kilométert sétálni , hogy fent legyen a víz, hiszen főzni kell , mosni kell. Aggregátor se levegővel megy bejárt vásárolni a bolt mellett mindig volt egy kanyar a benzinkúton is. A mama egy hétköznapi hős. Ki unokájáért mindenét oda adta, mindent megtett csak segítsen neki. Tanítatta, mosott rá, a főzött erős túlzás lenne hisz együtt főztek, sütöttek Zsoltival . Kis emberünk mamától minden trükköt el lopott, amit látott.

Volt mámikor mama is érezte,hogy gyenge és segítséget kért. Egy tv stáb egy netes csatornán keresztül kért minimális segítséget. Nem többet, mint az alapokat. A minimum létfenntartáshoz. Jelentkezett egy család külföldről. Ők meg kerestek minket. Nem sokat gondolkodtunk a kérésen. Mentünk. Élelmiszer aggregátor és fel se tudom sorolni mennyi minden. Zsolti még kicsi volt.

Most se nagyobb csak mosolyog ránk. Lehet a kékruhák, a láthatósági mellények teszik, de emlékszik a kocsira, akik ott voltak akkor. Emlékszik kik akkor segítettek mama segély kérésére.  Rengeteg ember. azóta évek teltek el. Meghalt mama. Mama, aki segített mindenben. Aki tartotta a családba a lelket és főleg Zsoltikában. Jöttek újabb segítők a jó tündérek. Mindenbe segítették Zsoltit és családját. Boldog Karácsonyt leszervezni, pestre fel vinni,hogy boldog ünnepe legyen.

Ma temették Zsolti nagymamáját, védelmezőjét. Lehet  engem fogtok hülyének nézni de rengetegen meg mozdultak. Perecesi polgárőrség szállít, Diósgyőr, Lyukóvölgy a háznál biztosít, Orsival telefonon beszélünk,melyet maga az ördög Erzsi meg szakít,miközben Zsolti az ablakon nézi a mellettünk álló rendőrkocsit, hogy ne hogy baj érje a házat míg a nagyapa temetésen van. Sajna Zsolti hasfájás miatt nem tudott el menni , de a Perecesi kollégák a családot elvitték a temetésre, és ha Zsolti nem is volt ott, ahogy beszélgettünk minden nap gondol a nagymamájára és ő szívében sose engedi el. Mi polgárőrök néztünk egy olyan fiatalemberre, aki ezerszer élet erősebb,  mint mi, és szerintem beszélgetésünk során ő is észrevette. Ez úton üzenjük látod emlékszel te ránk, mosolyoddal bizonyítottad is. Örülünk, hogy, mosolyt csaltunk az arcodra.

Egy pici hős ki majd most találkozik az élettel, pedig már annak javát megélte. Őszinte részvétünk az egész családnak! Egy nagyon jó embert, egy miskolci hőst vesztettünk L

Baráti Üdvözlettel: Miskolc Polgárőr Egyesületei: Diósgyőr, Pereces és akikre mindig számíthatsz a Lyukóvölgyi Polgárőrök. Keresd, Orsit minket is megtalálsz. Boldog Új Évet fiatalember neked és családodnak is.