Nemzeti ünnepünk a Miskolc Diósgyőr Polgárőr Egyesületnek és Lyukóvölgy – Vasgyár Polgárőr Egyesületnek igen mozgalmasan telt.

Polgárőreink a  XXII. alkalommal megrendezett Népek Tavasza Teljesítmény Túrájának biztosítását teljesítették a B. A. Z Megyei Természetjáró Szövetség kérésére. A rendezvényre nagy létszámmal érkeztek a vendégek, kiknek parkoltatását, illetve az útbaigazítását polgárőreinknek kellett megoldani, mely a terület adottságai miatt egyre nagyobb kihívást okozott. Mint minden nagyobb akadályt, ezt is sikeresen megoldották polgárőreink, ami már akkor se volt kis kihívás.

A túra egyik pontján, mely Miskolctól majd 8 km távolságra volt, az erdő mélyén egy középkorú férfi rosszul lett és összeesett. Egy erdő közepén nehéz pontos helyszínt megadni, főleg hogy térerő is alig van, a terep helyszíne is jóformán behatárolhatatlan, de a beérkező segélykérésre azonnal indult a helyszínre egy mentőhelikopter, az Országos Mentőszolgálat, a Rendőrség és a rendezvény biztosításáért felelős polgárőrök csoportja.  A túrázók közt egy szabadnapos miskolci mentőápoló is volt, aki nekilátott a sérült ellátásának, míg szolgálatba lévő bajtársai a helyszín felé siettek.

Szinte egy időben ért oda a mentőhelikopter, a polgárőrök és rendőrök alkotta csoport, akik már rutinosan összedolgoztak. A rendőr-polgárőr alkotta párosok forgalomrányitásba kezdtek, miközben a helikopter leszállásra alkalmas helyet keresett, mely nem volt egyszerű az erdő közepén. Közben polgárőri erősítéssel a mentőautó is a helyszínre érkezett, ők a leszálló helikopterhez rohanva segítették a légi mentők munkáját. A gépjárművel érkező életmentők átvették a szabadnapos mentőápolótól a beteg ellátását, stabilizálták annak állapotát, majd kórházba szállították.

A rendezvény a továbbiakban eseménymentesen zajlott és sikeresen célba ért a majd több mint 1100 résztvevő.

A rendezvény után polgárőreink lakossági bejelentést kaptak, miszerint Miskolc Lyukóvölgy területén, két helyszínen is tűzoltás folyik. Polgárőreink annak biztosítását segítették, így a helyszínre siető Diósgyőr Polgárőr Egyesület visszavonuló kérését kérte, akik Diósgyőrben láttak el továbbiakban szolgálatot