Keddtől újra fizetős a parkolás az ország területén. Fontos információk a miskolci autósok számára.

A váratlan kormányzati bejelentést követően – folytatják – a város vezetése azonnal egyeztetett a parkolási rendszert üzemeltető Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-vel és az a döntés születetett, hogy a bérletpénztáraknál várható megnövekedett ügyfélforgalom egyenletesebb eloszlása és a nagyobb sorok kialakulásának megelőzése érdekében a pénztárak meghosszabbított nyitva tartással, 8:00-tól 20:00-ig állnak a miskolciak rendelkezésére hosszabb ideig lesznek érvényesek a 2020-ban megváltott miskolci parkolóbérletek is:

A 2020-ban váltott kombinált éves, zónás éves, lakossági éves és intézményi éves parkolóbérletek június 30-ig érvényesek.

A többi bérlettípusra (pl. havi, negyedéves) türelmi idő vonatkozik, amely június 5-én 24 óra 00 percig tart. (A díjfizetés június 6. napjával kezdődik)

A parkolójegyeket azonban már keddtől váltani kell és azokat kollégáink ellenőrzik is, azok megváltásához ugyanis nem szükséges előzetes tervezés és felkészülés.

Mint írják, az sem jelent majd problémát, ha valaki időközben levette szélvédőjéről a matricát vagy elhagyta, a megváltott bérletek ugyanis megmaradtak az elektronikus nyilvántartási rendszerben.

n