Az elmúlt években, a megelőzés területén valamint az állampolgárok segítésében nyújtott kimagasló teljesítménye miatt díjazták a szakembereket.

Az elmúlt években, a megelőzés területén valamint az állampolgárok segítésében nyújtott kimagasló teljesítménye miatt díjazták sétarepüléssel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség felterjesztése alapján, a szervezetekhez tartozó szakembereket.

Az élményrepülést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Tanács titkára azaz Majó Márk Gábor, a ROGAIR Aviation csapata, valamint a Promise Egyesület irodavezetője, aki szintén polgárőr, azaz Szabó Péter ajánlotta fel, aki – pilótaként – személyesen vitte a fellegek közé a díjazottakat.

Az elismerésben részesültek Kovácsné Leskó Anna r. őrnagy (Miskolci Rendőrkapitányság), Törő Attila tű. alezredes (Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság) és Losonczi János (polgárőrség) voltak.

„Fontosnak tartjuk, hogy lehetőség szerint ne csak szóval, hanem a jövőben élményekkel, képzési lehetőségekkel is elismerjük azokat a szakembereket, akik valóban tenni akarnak a közösségért, az állampolgárokért a megelőzés területén, hiszen a prevenció közös társadalmi érdek kell, hogy legyen.” – mondta Szabó Péter.

„A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Tanácsban, valamint a megyei megelőzés feladataiban szerepet vállaló szakemberek rendkívül fontosak és munkájuk értékes. Össze kell fognunk, mert együtt hatékonyabbak vagyunk és közösen sok-sok embernek segíthetünk.” – mondta Majó Márk Gábor.