A diósgyőri polgárőrökkel közösen biztosítottuk az idén is megrendezett Mária-búcsút.

Egy kisebb tűzeset és egy rosszullét. Ezen eseteket leszámítva csendesen telt a Diósgyőrben megrendezett Mária-búcsú melyet a hagyományokhoz híven a Diósgyőri polgárőrséggel közösen biztosítottunk.

Egy kis ismertető a búcsúval kapcsolatban a minap.hu cikkéből idézve :

„Az ünnepi alkalom idén szeptember 11-én, délelőtt féltizenegykor kezdődött a diósgyőri országzászló felvonásával, majd a menet Mária-énekeket énekelve a plébánia udvarára vonult. Tizenegy órakor, Gulyás Zsolt, ezüstmisés karcagi plébános celebrálta az ünnepi szentmisét, ezt követően körmenet vette kezdetét a templom körül.

A kulturális programok délután kettő órakor kezdődtek, először a diósgyőri óvodák, iskolák gyermekeinek műsorát láthatták az érdeklődők, ezt követően fellépett a Szinvavölgyi Néptáncműhely utánpótlás csoportja is. A délutáni program zárásaként a KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes lépett fel, majd a La Barriere Manouche Jazz Zenekar örvendeztette meg a résztvevőket. 

A hagyományoknak megfelelően, a plébánia és a templom előtt egész napos kirakodóvásár és vidámpark várt mindenkit. A búcsú este negyed héttől a templomban, a Lorettói litániával és szentmisével zárul.”