Véget ér a nyár

szept 3, 2022

Lassan véget ér a nyár, az üdülőtelepek elnéptelenednek, ami lehetőséget biztosít a betörők számára. Kérjük, hogy a nyaralók tulajdonosai fogadják meg az alábbi tanácsokat:

  • A nyaraló körüli kerítést tartsa mindig jó állapotban, és a kaput mindig zárja kulcsra. Az udvarról, teraszról az értékeket el kell pakolni, lehetőleg ne is maradjon nagyobb érték a nyaralóban.
  • Figyeljen arra, hogy a kertben a bokrok, fák, sövények legyenek visszavágva, így elkerülheti, hogy valaki észrevétlenül elbújhasson a kertjében és a járőrök is megfelelően átláthatják az udvarát.
  • Fontos, hogy az ingatlan nyílászárói jó állapotban legyenek, azokat zárja is be. Használjon jó minőségű zárakat, valamint egyéb vagyonvédelmi technikai eszközöket! Manapság kis költségvetésből is kialakítható egy megfelelő védelmet biztosító biztonsági rendszer, amely távol tartja az illetékteleneket. Egy kamera, mozgásérzékelő, vagy riasztó sokat jelenthet, ha az ingatlan védelméről van szó.
  • Helyezzen ki egy táblát az ingatlan bejáratánál, amelyen telefonszáma is megtalálható! Rendkívüli eseménykor a hatóságok azonnal tudják értesíteni. A szezont követő inaktív időszakban is ellenőrizze, vagy ellenőriztesse időnként az ingatlan állapotát!
  • Figyeljen a környezetére, vegye fel a kapcsolatot az üdülőtelep gondnokságával, vagy a településen folyamatosan ottélőkkel, legyen jó viszonyban velük! Tartsák szemmel egymás értékeit! Tartson kapcsolatot a helyi rendőrökkel, a polgárőrség önkénteseivel, tájékozódjon a település történéseiről!
  • Tájékozódjon rendszeresen a vagyonvédelem újabb lehetőségeiről! A modern eszközök és mobiltelefonos alkalmazások azonnali kontrollt biztosítanak.
  • Ha bűncselekmény áldozatává vált, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívón!